tiistai 5. syyskuuta 2017

Taikavoimainen sheavoide

Heipä hei taas, rakkahin lukijani!

Instaseuraajani jo tietävätkin, että sain jo jokin aika sitten postista aivan ihanan paketin Butik-O-nimisestä kotimaisesta verkkokaupasta ja nyt on vihdoin aika käsitellä yhtä paketin sisältämistä tuotteista myös täällä blogissa. Sain nimittäin suuren ilon ja vielä suuremman kunnian testata kauppiattaren itsensä valmistamaa kamomilla-shea-voita arvostelua vastaan, ja nyt on aika avata tuntojani tästä tuotteesta.

Kyseessä on Saaren Taika -merkin Rauhoittava Kamomilla-Shea -voide, joka on täysin vegaaninen, parabeeniton ja kemikaaliton ihovoide, jota ei ole testattu eläimillä ja joka on 84 % luomua. Kuulostaa aika hyvältä siis! Ja sen lisäksi, että se kuulostaa hyvältä, se myös on sitä.


Ensiksi vähän shea- eli karitevoista. Se on siis voi- eli karitepuun pähkinöistä puristettua rasvaa, jota on käytetty Afrikassa jo vuosisatoja tai -tuhansia ihonhoitoon. Karitevoi itsessään on jo monin tavoin iholle hyödyllistä, sillä se sisältää esimerkiksi vitamiineja ja rasvahappoja, jotka hoitavat ihoa tehokkaasti. Butik-O:n sivuilla kerrotaan karitevoin tehoavan esimerkiksi akneen, sieni-infektioihin, auringonpolttamiin, kovettumiin ja ryppyihin. Melkoinen tehoaine siis! Saaren Taian voiteisiin käytetään valkaisematonta karitevoita, mikä takaa tuotteen puhtauden, ravintorikkauden ja luonnollisuuden (lisää voit lukea täältä). Tämän pitäisi siis tosiaan toimia!


Koostumukseltaan shea butter on kuin voita tai kookosöljyä, eli se on melkoisen kovaa ja kiinteää huoneenlämmössä. Ihon kanssa kosketuksiin päästyään voi sulaa hetkessä öljyksi, joka levittyy iholle todella helposti ja imeytyykin sangen mainiosti. Toki kyseessä on aika rikas rasva, eli kannattaa varautua pienoiseen rasvaiseen jäämään iholla (ainakin itselläni ei-niin-kuivat kädet jäävät aavistuksen öljyisiksi). Itseäni pehmeä rasvaisuus ei ole liiemmin haitannut, vaan olen nauttinut ensikosketuksesta lähtien voiteen tunnusta ihollani. Kuivat kohdat imaisevat voiteen todella tehokkaasti itseensä.


Sen lisäksi, että karitevoi itsessään on jo monin tavoin ihoa hoitavaa ja suojaavaa (siinä on myös pieni aurinkosuojakerroin!), on tämä Saaren Taika Kamomilla-Shea boostattu hoitavilla eteerisillä öljyillä. Kamomilla rauhoittaa niin ulkoisesti kuin sisäisestikin nautittuna, ja siksipä se tehoaa ärtyneeseen ja kutiavaan ihoon. Kaupan sivuilla sen luvataan myös parantavan rikkoutunutta ihoa. Helokkiöljy taasen on tehokas apu psoriasikseen ja ekseemaan, tulehduksiin (myös akneen!), punoitukseen ja turvotukseen. Laventelikin rauhoittaa tunnetusti ja auttaa myös ihosoluja uusiutumaan. Aika hyvän kuuloinen paketti! Tässä välissä toki kannattaa huomioida se, että kyseisenlaiset eteeriset öljyt tuoksuvat sangen voimakkaasti. Itseäni yrttien aromit eivät haittaa, päin vastoin, mutta tuoksuille herkempien kannattaa ottaa tämä seikka huomioon. Saaren Taialla on olemassa myös puhdasta sheavoita, jossa ei ole edes näitä yrttejä lisättynä.


Tämä kyseinen tuote on tarkoitettu siis melko  usean erilaisen iho-ongelman hoitoon, mutta vaikka minulla ei suurempia ongelmia (kuten psoriasis tai ekseema) ihoni kanssa onneksi olekaan, koen, että tällä tuotteella on paikkansa minunkin kosmetiikkahyllyssäni. Kuivat jalkani rakastavat tätä voidetta, käteni imaisevat tuotteen itseensä (ah sitä pehmeyttä!) ja kyynärpäät ovat suorastaan silkkiä karitevoin käytön jälkeen! Lisäksi pojallani on ihossaan kuivia kohtia, joihin mikään ei tunnu auttavan. Tämä shea on kuitenkin onnistunut pienentämään ihottuma-alueita merkittävästi. Ja tämä muuten tehoaa myös hyttysenpuremiin - kutina loppuu, kun sipaisee rauhoittavaa sheaa paukamiin! Kauppiattaren omasta Puotimamma-blogista voi lukea hänen omista kokemuksistaan voiteen käytöstä.

Vielä yksi käyttövinkki! Hiukseni ovat todella kuivat, jos en hoida niitä kunnolla. Kävipä sitten taannoin niin, että en hoitanut, ja tuloksena oli harakanpesää muistuttava takkukasa päässäni. Käsiini sattui sitten tämä sheavoide, ja ajattelin, että koska kookosöljykin käy hiusten tehohoidoksi, miksei tämäkin. Sheat siis hiuksiin, hiukset nutturalle ja odottamaan. Omat hiukseni saivat nautiskella karitevoista monta tuntia ennen huuhtomista ja pesua (se tosiaan kannattaa, sillä hiukset ovat melkomoisen rasvaiset öljyn jälkeen). Ai että hiuksistani tuli pehmeät ja sileät! Tulokset olivat mielestäni paljon paremmat, kuin kookosöljyllä. Vau!


Nämä voiteet ovat todella suosittuja, eikä niitä suuren kysynnän vuoksi ole aina saatavilla. Kohta on, joten kipinkapin tilaamaan! Tämä voide on suht hinnakas (about 30 e), mutta mielestäni kyllä täysin hintansa väärti!

Xoxo Viivi

2 kommenttia:

  1. Kiitos monipuolisesta arviosta mielenkiintoisesta tuotteesta. :) Ajoittaisista ihottumista kärsivänä tämä voide kiinnostaa.

    VastaaPoista